De Wildernis

In blog

‘Wat is dat daarginds?’ ‘Da’s de wildernis,’ zei de mol. ‘Wees er maar niet bang voor.’

Hoe toepasselijk kreeg ik afgelopen week het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy in mijn brievenbus. Een boek vol mooie uitspraken en tekeningen die mij in deze tijd wat extra raken en inspireren.

Als je de macht lijkt te verliezen over grote dingen, focus dan op wat dichtbij is en waar je van houdt.’

Ik ga jullie niet vermoeien met het uiten van mijn gevoelens over wat de komst van Covid-19 met mij doet. Maar dit citaat vind ik wel verdomd moeilijk om na te leven. Hetgeen ik het liefste heb, heb ik nu 24/7 om mij heen en is gezond. Maar in één week tijd is alles wat ik in vijf jaar heb opgebouwd ‘on hold’ gezet, en dat kan ik toch maar moeilijk loslaten….

‘Wat lijkt jou de grootste tijdsverspilling?’ ‘Jezelf met anderen vergelijken,’ zei de mol. 

In no time zie ik collega coaches en andere ondernemers omdenken, bloggen, een nieuwe business starten en ga zo maar door. En ik….ik leef in de chaos van de dag. Strijd om wie wanneer achter de computer mag zitten, discussiëren over het ‘schema’ van de kinderen en ik vind mezelf vooral heel zielig dat mijn werk er blijkbaar niet zoveel toe doet in deze maatschappij (thanks Pieter Derks). 

‘Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren.’ 

En daar gaat het hier nu om. Dus, we zijn weer online! Gewoon met datgene wat ik al jarenlang doe: Mensen laten zien hoe waardevol verschillende persoonlijkheden in een team kunnen zijn en hoe juist die verschillen leiden tot innovatie en vooruitgang. Want zeker nu we ‘op afstand’ (samen)werken, is het belangrijk om elkaars verschillen te omarmen (let wel op 1,5 meter). Het voorkomt een ‘tunnelvisie’ en inspireert medewerkers om buiten de gebaande paden en bestaande kaders te denken. Iets wat we nu allemaal volgens mij een beetje nodig hebben. 

Middels mijn team- en/of individuele sessies geef ik meer inzicht in deze verschillen en hoe je daarin de juiste afstemming en verbinding met elkaar kan maken. Vaak maak ik daarbij gebruik van het Insights Discovery model, een unieke kleurentaal gebaseerd op het werk van Carl Jung. En ja….dit doen we gewoon online!

‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de mol. ‘Dat wie ik ben, genoeg is,’ zei de jongen.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Liesbeth N
  Beantwoorden

  Zo nichtje, dat is een mooi verhaal. Vooral het liefste wat je hebt. Hou dat vast

 • Marjolein
  Beantwoorden

  Wat mooi geschreven – dat geeft moed! Er komen betere tijden aan!

 • Dewi
  Beantwoorden

  Ge-wel-dig!!! Topper!

 • Anouk
  Beantwoorden

  Spot on.

Leave a Comment